Sloboda minimalno, ali zasluženo slavila protiv Podrinja

Prva pripremna utakmica za Tuzlake

Sloboda minimalno, ali zasluženo slavila protiv Podrinja

Fudbaleri Slobode su danas u Etno selo Stanišići odigrali svoju prvu pripremnu utakmicu u sklopu priprema za narednu sezonu. Protivnik je bila ekipa Podrinja, protiv koje su Tuzlaci slavili sa 1:0.

Husref Musemić je na teren izveo sastav: Pirić, Todorović, Škahić, Mehmedagić, Ivetić, Sarić, Kiso, Zeba, Veselinović, Govedarica i Ahmetović.

Sloboda je bolje otvorila utakmicu i već na startu je stvorila nekoliko prilika. Pokušavali su Mehmedatić nakon kornera i Veselinović sa distance, ali nije bilo promjene rezultata.

Tuzlaci su svoju terensku inicijativu krunisali golom u 23. minuti. Zeba je pokušao, ali je golman Podrinja odbranio njegov udarac.  Lopta se vraća do najboljeg fudbalera Slobode, koji je potom dodao do Ahmetovića, kojem nije bilo teško da postigne pogodak.

Do kraja prvog poluvremena Sloboda je preko Veselinovića i Ahmetovića imala još nekoliko prilika da povisi svoje vodstvo, ali su one otišle u nepovrat.

Sloboda je drugo poluvrijeme započela u sastavu: Hamzabegović, Kostić, Efendić, Salihović, Lakićević, Mehidić, Pršeš, Ordagić, Stjepanović, Krpić i Haurdić.

Drugih 45 minuta nije donijelo previše uzbuđenja. Ekipa Podrinja je i dalje bila u podređenom položaju, a glavnu riječ su vodili fudbaleri trenutno prvoplasiranog tima na tabeli Premijer lige.

Sloboda je do kraja utakmice imala prilike preko Ordagića, Krpića, Salihovića i Haurdića, ali na kraju se ispostavilo da je pogodak iz 23. minute bio jedini na ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prijateljska utakmica:

Sloboda - Podrinje 1:0 (Ahmetović 23')

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi