Sloboda nadigrala Velež, Ahmetović se izjednačio s Benkom

Ni Bobić nije pomogao Veležu

Sloboda nadigrala Velež, Ahmetović se izjednačio s Benkom

Edmir Škorić

Sloboda je u Tuzli došla do nove pobjede, savladavši Velež u meču osmog kola Premijer lige BiH s 2:0.

Sloboda je dominirala protiv ove sezone očajnog Veleža, koji je ostao na dnu. Tuzlaci, pak, igraju odlično i ove godine će se, prema svemu sudeći,  boriti za sami vrh.

Ahmetović je već u osmoj minuti imao šansu, no pucao je pored gola. U 10. minuti Kostić glavom puca preko gola, potom Bobić brani udarac Stjepanovića u 11. minuti.

Nova velika šansa za domaće u 20. minuti, Ahmetović je bio u mat poziciji, zatim je Veselinović atraktivno makazicama pokušao, ali je prečka spasila Mostarce. Imali su Tuzlaci još šansi u prvom dijelu, a te u finišu dolaze do vodstva.

Ahmetović je u 45. minuti izašao sam pred golmana Bobića, te je plasirao loptu u mrežu za radost domaćih. 

U nastavku Sloboda je doslovno razbila Rođene, ali Bobić je branio "kao lud". Kostić u petoj minuti pogađa prečku, zatim Veselinović stativu u 52. minuti, a onda Bobić brani nevjerovatnu šansu Tuzlaka.

Ordagić je zatim pucao pored gola iz dobre pozicije, Ahmetović u prilici u 54. minuti, Bobić fantastičan. U 56. minuti penal za crveno-crne, a Bobić je pokazao da ima svoj dan, pa je odbranio udarac Zebi.

Nakon serije sjajnih odbrana, Bobić je kapitulirao u 72. minuti. Zeba je započeo akciju, Ordagić je zakucao loptu u mrežu za 2:0. Ostalo je 2:0, a mogla je to biti prava katastrofa za Mostarce da nije bilo Bobića, koji je branio sve i svašta, pa i penal Zebi.

Sloboda je drugoplasirana sa 17 bodova, dok je Velež na dnu tabele sa samo četiri boda iz osam kola i u veoma teškoj je situaciji iako je tek prošlo osam kola.

Sloboda - Velež 2:0 (Ahmetović 45, Ordagić 72)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Zeba, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Ahmetović, Veselinović. 

Velež: Bobić, Demić, Škaljić, Zolj, Peco, Barišić, Mahinić, Ćemalović, Nikolić, Zec, Maletić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.