Sloboda poražena od ruskog drugoligaša

Khimki pobijedio crveno-crne

Sloboda poražena od ruskog drugoligaša

Midhat Šljivak

Tuzlanska Sloboda poražena je u današnjem prijateljskom meču od ruskog Khimkija rezultatom 2:0.

Trener tuzlanskog tima Vlado Jagodić odlučio je da u ovom meču da priliku igračima koji su imali manju minutažu u dosadašnjem dijelu priprema.

Rusi su puno bolje odigrali prvo poluvrijeme i zasluženo su imali prednost od dva gola nakon prvih 45 minuta. Poveo je Khimki u 20. minuti. Mrežu tuzlanskog tima zatresao je Širokov za vodstvo od 1:0, da bi dvije minute kasnije bh. fudbaler Admir Ćatović povisio prednost na 2:0.

Imala je Sloboda dvije šanse preko Tandira u prvom dijelu, ali je ruski tim na odmor otišao s dva gola prednosti.

Nastavak meča donosi mnogo bolju igru Tuzlaka. Na samom otvaranju su pokušali Tandir i Hairilahović, ali nisu bili precizni.

Zatim je uzvratio na drugoj strani Širokov, da bi ruski u 71. minuti imali još jednu fantastičnu šansu, ali Hadžić brani zicer jednom protivničkom fudbaler i spašava Slobodu.

Minut kasnije nova velika šansa za Khimki, a ovog puta je prečka saveznik bh. tima.  Uzvratio je na drugoj strani Sulejman Krpić, ali čudesnom reakcijom njegov udarac brani protivnički golman.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata. Sloboda je imala više od igre, stvorili su nekoliko dobrih šani, ali ostalo je 2:0 za ruski tim.

Prijateljski meč:

Sloboda - Khimki 0:2 

Hadžić, Todorović, Salihović, Škahić, Subić, Jahić, Hairlahović, Grahovac, Kalezić, Hodžić, Tandir.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Khimki: Isupov, Lapin, Šumitski, Černišev, Zajka, Kazaev, Tjumin, Mostovoj, Širokov, Petrušev, Ćatović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi