FK Sloboda ili FK Sarajevo: Jahić i Obuća odabrali igrače za napad na tri boda

Premijer lig BiH

FK Sloboda ili FK Sarajevo: Jahić i Obuća odabrali igrače za napad na tri boda

Esmer Oštraković

U 13 sati će utakmicu 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrati tuzlanska Sloboda i ekipa Sarajeva. Gosti jesu favoriti, ali Slobodu nikako ne treba otpisati na ovoj utakmici.

Sarajevo je u posljednjih nekoliko utakmica uspjelo podići formu, te su Slavili na gostovanju kod Posušja i savladali Igman na domaćem terenu.

Sa druge strane Sloboda u ligi dugo nije ostvarila pobjedu, a u posljednjih pet ligaških utakmica uzeli su samo bod protiv Tuzla Cityja.

Pred ovaj susret ekipa Sarajeva nalazi se na petom mjestu sa 25 osvojenih bodova, što je osam manje od lider Zrinjskog, te tri manje od mjesta koje vodi u evropska takmičenja.

Sa druge strane Sloboda je na dnu tabele i iz šesnaest odigranih utakmica uzeli su samo 13 bodova, te će se boriti da sačuvaju premijerligaški status.

Igman je ekipa koja se nalazi u sigurnoj zoni, a Sloboda u odnosu na njih ima tri boda zaostatka, te bi im pobjeda danas značila mnogo.

Oglasi

Treneri oba tima odabrali su nogometaše sa kojima će danas pokušati ostvariti pozitivan rezultat i tako svoju ekipu približiti zadatom cilju.

Za Slobodu od prve minute igraju: Bukvić, Ćivić, Osmanković, Maksimović, J.Osmić, Mehmedović, Vranješ, Kapetanović,Vošnjak, M. Osmić, Delić

Sa druge strane za Sarajevo danas nastupaju: Šahinović, Musa, Trako, Mulalić, Čataković, Đokanović, Džafić, Avramovski, Drobarov, Mustafić, Suljić

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno je da nas očekuje jedna dobra i tvrda utakmica, gdje obje ekipe žele da ostvare pozitivan rezultat i tako obraduju svoje navijače.

Jedini problem mogao bi biti težak teren obzirom na to da kiša pada već nekoliko sati, što bi moglo napraviti određene probleme nogometašima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Naravno da ih ne treba otpisivati,jer oni jedino "ginu" protiv klubova iz Sarajeva jer su im nabili kompleks,kako grad tako i klubovi... Smrt fasizmu,sloboda druga liga !
1 6
crnoicrveno
Niko te nikad yebati nece ko sto te yebem ja FK Sarajevo kurvo bosanska
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi