Sloboda se priprema na Zlaći

Sloboda se priprema na Zlaći

M. Skaka

Fudbalski klub Sloboda trenutno se nalazi na pripremama na Zlaći gdje će ostati do četvrtka, kada se vraća u Tuzlu, gdje će boraviti sedam dana, nakon čega putuje za Medulin na završni dio priprema.

"Imamo svu pažnju osoblja i sve potrebne uslove, i na nama je sada da to na najbolji mogući način i iskoristimo. Svi rade odlično i što je najvažnije nema povrijeđenih igrača. Ne mogu reći da me nebrine to što nam odlaze neki igrači, ali vjerujem i u ovaj igrački kadar u kome ima dosta kvalitetnih igrača, koji kada su dobroj formi mogu činiti izuzetno kvalitetnu ekipu.", rekao je Sakib Malkočević, koji je jučer radno proslavljao 44. rođendan.

Na Zlaći se priprema 26 igrača, među kojima i povratnik Nikola Michellini, koga prema najavama očekuje i kazna zbog napuštanja priprema.

"Dajemo maksimum i bez obzira ne neke odlaske vjerujemo da imamo snage za dobar plasman. Možemo doći do titule prvaka Kupa, a ako ne onda ćemo kroz prvenstvo učniti sve da našim navijačima podarimo evropske utakmice.", rekao je kapiten Adnan Sarajlić.

U posjeti „crveno-crnim“, koji naporno rade tri puta na dan bili članovi Upravnog odbora i menadžmenta kluba, te uvaženi gosti podpredsjednica FBiH Spomenka Mičić, federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović i sekretar Vlade FBiH Ismet Trumić koji su obećali pomoć u organizaciji obilježavanja jubileja 90. godina kluba, te redovnom funkcionisanju kluba, koji u godini jubileja za cilj ima izlazak na evropsku scenu.

"Današnja posjeta ovako visokih zvanica dokazuje da imamo podršku u našim ambicijama da klub postavimo na čvrste temelje i ustalimo se u vrhu bh. fudbala. Pred nam je teška godina u kojoj ćemo nastojati da igrači što manje to osjete, te da nas sve obraduju plasmanom na evropsku scenu." istakao je predsjednik Salih Šabović, koji se zajedno sa gostima obratio igračima.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.