Sloboda se vratila iz mrtvih i osvojila bod na Pecari

Sjajna utakmica u Širokom Brijegu

Sloboda se vratila iz mrtvih i osvojila bod na Pecari

Posljednja utakmica 2. kola Premijer lige odigrana je večeras na Pecari, gdje su Široki Brijeg i Sloboda remizirali odigravši 2:2.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, Široki Brijeg je u 14. minuti došao u vodstvo. Wagner je ubacio, a Baraban zatresao Pirićevu mrežu za 1:0.

Samo deset minuta kasnije Široki je uduplao prednost. Crnov je izveo slobodni udarac a lopta je prošla kroz kompletnu odbranu Slobode i stigla do Wagnera, kojem nije bilo teško da pogodi za 2:0.

U finišu prvog dijela, Ordagić je u padu šutirao u šesnaestercu domaćih, a fudbaleri Slobode su smatrali da je nepropisno zaustavljen i tražili su najstrožiju kaznu. Bez obzira na to, sudac se nije oglasio.

Sloboda je u drugom poluvremenu krenula silovito, a fudbaleri Husrefa Musemića su ekspresno stigli do poravnanja. Prvo je Karić u 47. minuti pogodio za smanjenje rezultata na 2:1, da bi tri minute kasnije Krpić pogodio za 2:2. Oba puta je asistent bio Vladimir Grahovac.

Nakon toga su obje ekipe imale nekoliko prilika za promjenu rezultata. Krpić je u 66. minuti malo zakasnio na centaršut Efendića, dok je Široki dvije minute kasnije zaprijetio preko Crnova i Barabana. 

Bilo je do kraja susreta još nekoliko poluprilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao pa je ostalo 2:2. Osvojenim bodom mogu biti zadovoljniji gosti, koji su večeras pokazali da će i u novoj sezoni biti konkurentni za sam vrh,

Premijer liga, 2. kolo:

Široki Brijeg - Sloboda 2:2 (Baraban 14', Wagner 25' - Karić 47', Krpić 50')

Široki Brijeg: Soldo, Pandža, Ćorić, Baraban, Wagner, Menalo, Sesar, Brekalo, Lončar, Crnov, Marković

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Pirić, Kostić, Džidić, Karić, Efendić, Subić, Grahovac, Ordagić, Stjepanović, Veselinović, Merzić

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi