Široki Brijeg zaustavio pobjednički niz Slobode

'Nula' u Tuzli

Široki Brijeg zaustavio pobjednički niz Slobode

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Sloboda i Široki Brijeg remizirali su večeras na Tušnju (0:0) u susretu 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nije ovaj duel donio previše lijep fudbal i na kraju su oba tima osvojila po jedan bod. Sloboda je nastavila niz nepobjedivosti dok Široki i sa drugog gostovanja ove sezone donosi bod.

Domaći tim bolje ulazi u meč. Napravili su rani pritisak koji im je donio dvije dobre šanse na samom otvaranju susreta. Prvo je devetoj minuti Kurtalić iz dobre pozicije šutirao pravo u Miškića, a tri minute kasnije golman gostiju sjajno brani udarac Predragovića nakon kornera.

Potom je uslijedio period igre u kojima nismo vidjeli previše. Tek u 41. minuti gosti konačno prijete, a udarac Begića iz velike udajenosti brani Bukvić.

Na odmor se otišlo bez golova (0:0), a u nastavku meča je ponovo Sloboda nešto konkretnija.

Jusić, Maksimović i Ćivić su prijetili u uvodnih deset minuta nastavka, ali skromni su to udarci bili i nije bilo previše opasnosti za gol Širokog.

Oglasi

Dosta čvrsto i tvrdo igralo se i u ostatku utakmice. Sloboda je imala posjed lopte, pokušavali su nešto napraviti pred golom gostiju koji su se uglavnom branili i čekali su šansu iz kontri.

Na kraju je ovaj susret završen bez golova. Slobodi je ovo prvi meč u sezoni u kojem nisu pobijedili, ali ostaju na vrhu Premijer lige sa 10 osvojenih bodova. Širokom je ovo četvrti neriješen rezultat u četiri kola i tim sa Pecare ima četiri osvojena boda. Gosti su meč završili sa igračem manje jer je u nadoknadi isključen Zvonimir Begić.

Treba svakako istaći da je Široki u ovaj meč ušao sa novim trenerom na klupi. Debitovao je Jure Ivanković koji je na poziciji šefa stručnog štaba zamijenio Tonija Karačića.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Sloboda - Široki 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOBODA: Bukvić, Jusić, Devedžić, Čivić, Beganović A., Beganović Dž., Kurtalić, Maksimović, Osmić, Predragović, Balić.

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Obšivač, Jurilj, Paponja, Brekalo, Vukoja, Lukić, Begić, Jurić, Musa, Ikić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Plavivozdobarskroz
Opet dodjose vremena smradova iz Tuzle, trajat ce godinu dvije i opet nazad gdje ste navikli - sa 25 fukara na tribini.
5 21
kaskada24
Sloboda je izdominirala, više prelijepih akcija ali realizacija je izostala. Bod nerealan.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi