Pranjić priznao zašto je sretan što Sloboda igra u ponedjeljak, pa poručio: "Moramo uzeti tri boda"

Tuzlaci dočekuju ekipu Širokog Brijega

Pranjić priznao zašto je sretan što Sloboda igra u ponedjeljak, pa poručio: "Moramo uzeti tri boda"

E. Čaušević

Fudbaleri Slobode u ponedjeljak igraju na svom terenu protiv Širokog Brijega u okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a jasno je da je svaki meč za Tuzlake do kraja sezone poput finala u grčevitoj borbi za opstanak.

Sloboda se pred susret sa Širokim Brijegom nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli sa 29 bodova i ima dva boda manje od Posušja i Tuzla Cityja koji su na pozicijama koje garantuju opstanak u društvu najboljih.

Tuzlaci su jasno pod imperativom pobjede i sve osim tri boda bi sigurno razočaralo navijače ovog kluba.

Također, i Široki u Tuzlu stiže itekako motivisan jer se klub s Pecare nalazi u borbi za Evropu što nam garantuje veoma zanimljivu utakmicu na Tušnju.

Danas je Sloboda održala press konferenciju pred susret sa Širokim Brijegom, a prisutnim novinarima obratio se trener Danijel Pranjić koji je otkrio svoja očekivanja.

"Kratko ću, nemam tu šta puno filozofirat jer znamo šta nas čeka. Bitna utakmica i nama i Širokom koji se bori za Evropu. Igramo kući, imamo tri kola do kraja i sve osim pobjede nas ne zadovoljava. Dobro je da igramo u ponedjeljak jer ćemo znati sve rezultate. Ono najbitnije je što uvijek kažem je teren 11 protiv 11 i tu ko bude pravi, a nadam se da ćemo mi biti i onda se možemo nadati tri boda s kojima smo u igri za opstanak, neću reći da je 100%, ali nekih 80-90% bi riješio neke stvari koje nas zanimaju. Moramo čekati kako će drugi klubovi odigrati, ali najbitnije je da je sve u našim rukama i s dvije pobjede kući mislim da je to to", rekao je Pranjić na početku press konferencije.

Oglasi

Nakon toga jasno je poručio da bi volio da ostali konkurenti u borbi za ostanak kiksaju u ovom kolu.

"Naravno da bih volio da svi ovi što su s nama u borbi da kiksaju, ali vidjet ćemo najbitniji smo mi. Mi moramo uzeti tri boda kakvi god drugi rezultati budu. Čak i ako se poklope, a mi ne uzmemo bodove nismo ništa napravili. Moramo uzeti tri boda, a ovo sve drugo kako će biti ne možemo utjecat na to, možemo gledat, navijat i nadat se najboljem. Ali kažem bez obzira šta god da se desi sa šest bodova i dvije pobjede kući trebali bismo biti sigurni. Imamo tu još Borca koji je osigurao Evropu i tu ćemo ići isto na pobjedu", dodao je.

Komentarisao je i pitanje da Sloboda više golova daje u mečevima protiv ekipa iz samog vrha tabele nego protiv direktnih konkurenata u borbi za opstanak.

"To znači da naša ekipa voli igrati fudbal, da teško pronalazi način protiv ekipa koje se zatvore i tu moramo popraviti neke stvari. Mi smo ekipa koja voli igrati i iz tog razloga su bolje utakmice protiv ekipa iz vrha. I Široki dolazi po pobjedu i to će otvoriti meč, trebalo bi nam pasati to. U biti kada počne meč sve pada u vodu, imamo 90 minuta da pokažemo da smo zaslužili tri boda i da smo bolji u tom trenutku i ako to bude kasno onda ćemo slaviti".

Osvrnuo se i na igrački kadar.

"Said je počeo lagano trenirati odvojeno, vidjet ćemo kako će se to razvijati. Možda utakmica protiv Borca ako se bude dobro osjećao odigra nekih 20-30 minuta. Nadam se na utakmici protiv Željezničara da će se vratiti, ali idemo iz dana u dan i igrat će samo oni koji su spremni. Sve ostalo u ovoj situaciji ne bi bilo ozbiljno".

Pored Pranjića na press konferenciji bio je i Eldar Mehmedović koji je dao svoj komentar pred meč na Tušnju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekuje nas veoma zahtjevna i teška utakmica protiv ekipe Širokog. Sigurno da posjeduju kvalitet što pokazuje njihov plasman na tabeli, vođeni su sjajnim trenerom, ali igramo domaću utakmicu na našem stadionu i mi se dosta toga pitamo. Ko god izađe na teren dat će maksimum i svi ćemo doprinijet tome da slavimo u ponedjeljak", rekao je Mehmedović.

Podsjećamo, utakmica između Slobode i Širokog Brijega igra se u ponedjeljak na stadionu Tušanj s početkom u 17 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi