Jahić govorio o Gigoviću i ostavci: "Ja nisam naivan ni lud"

Bilo je zanimljivo na press konferenciji FK Sloboda

Jahić govorio o Gigoviću i ostavci: "Ja nisam naivan ni lud"

H. Zilić

U 13. kolu Premijer lige BiH igra se zanimljiv duel u Banovićima.

Sloboda će dočekati ekipu Širokog Brijega, a u najavi pomenutog susreta održana je press konferencija tuzlanskog tima.

Medijima su se obratili trener Adnan Jahić i prvotimac Alen Kurtalić, a trener Jahić je imao zanimljivo izlaganje i odgovorio ja na nekoliko interesantnih pitanja.

"Svaka utakmica je teška. Vidite kako se liga odvija. Nama dolazi Široki Brijeg, predvođen iskusnim trenerom. Od igrača ću zahtjevati maksimalno zalaganje, da iz neke borbe dođemo do pobjede. Ostali smo dužni navijačima, zaslužuju da ih obradujemo pobjedom. Moramo biti skoncetrisani od prve minute, moramo biti disciplinovani. Široki ima potencijal da kazni svaku grešku, pohvalio bi Široki izuzetno kompaktna su ekipa. Jusić se vratio treninzima, bit ćemo oslabljeni za Melvina Osmića zbog kartona, ostali igrači bit će na raspolaganju za sutrašnji meč", rekao je Jahić.

Susret sudi Miloš Gigović, a trener Tuzlaka je imao kratak komentar.

"Ja samo pričam o fudbalu, tako da mi ostajemo samo na fudbalu."

Oglasi

O eventualnoj ostavci u slučaju novog neuspjeha Slobode?

"Kada vidimo prošli meč uzeo sam na sebe, dobre stvari treba pripisivati igračima., Vjerujte da o ostavci ne razmišljam. Ako se vratimo na početak priprema, znate kako sam postao trener, nisam svoj ugovor ni čitao. Tako da je meni gospodin Džambić poslao poruku da sam trener, ja sam tražio samo samostalnost u sklapanju tima. Neki su treneri prije mene otišli glavom bez pogleda, neki nisu htjeli prihvatiti ovaj posao. Ja sam ponosan na sebe, znam kako smo sklapali tim. Sve smo sklapali u hodu, evo mali Vošnjak, došao je za nula maraka u Slobodu, Osmić nije odradio pripreme, Delić je stigao iz Federalne lige, Vranješ se priključio nedavno. Džambić se više dopisivao sa igračima nego sa svojom ženom. Ne trebamo se više radovati korneru, moramo imati igru, igrače nešto prpeoznatljivo. Sloboda se nije nigdje obrukala. Bodul ode u Igman, neće da dođe u Slobodu. Cilj su mladi igrači da klub ima od čega da živi. Evo svaku utakmicu smo gosti, ne igramo na Tušnju. Ja ipak mislim da ću iza sebe ostaviti dosta stvari. Nisam ja naivan ni lud, očekujem da Slobodu posluži sreća."

Medijima se kratko obratio i prvotimac Alen Kurtalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Široki je jako tvrda i kvalitetna ekipa, ali mi na domaćem terenu moramo ići na pobjedu. Momci će se maksimalno zalagati na terenu, pozivam navijače da dođu u što većem broju da nas podrže", bile su riječi Kurtalića.

Duel Slobode i Širokog Brijega na rasporedu je u subotu (8.10.) u Banovićima sa početkom u 15 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fukaraslana
Zadnjh 5 kola 2 boda sta ovaj prica pa pola lige nije domacin . Sloboda pod hitno treba trenera i pomocnike jer ovo sad je 100% put u 1 fed ligu
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi