Jahića zabrinula jedna situacija, Jakirović govorio o terenima
FOTO: A Čaušević

Komentar nakon utakmice Zrinjski - Sloboda

Jahića zabrinula jedna situacija, Jakirović govorio o terenima

H. Zilić

Treći meč 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je večeras u Mostaru gdje je Zrinjski dočekao ekipu Slobode i slavio rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Nemanja Bilbija u 44. minuti susreta.

Mostarci su tak upisali nova tri u borbi za vrh tabele, dok sa druge strane Tuzlaci nisu uspjeli otići neporaženi iz grada na Neretvi.

Nakon utakmice komentar su dali treneri oba tima, a prvo se obratio šef stručnog štaba Slobode Adnan Jahić.

"Igrali smo na kontre. Čestitam Zirnjskom bili su bolji protivnik. Brine me što neke kontre nismo iskoristili. Da bi bio ranvopravan Zrinjskom moraš biti kvalitentiji", rekao je Jahić i nastavio:

"Čestitam Zrinjskom još jednom mi se okrećemo narednim utakmicama. Ide sada Široki, svi mogu očekivati borbenu Slobodu, na domaćem terenu smo svima neugodni sigurno."

Nakon toga se obratio i trener Zrinjskog, Sergej Jakirović.

"Nije lagano probiti Slobodu. Nismo lagano ni stvarali šanse. Ovo što smo imali jedan na jedan trebali smo preciznije završavati. Zabili smo taj gol u 44. minuti, krenuli smo po drugi. Da je stativa Jankovića ušla možda bi bio još koji gol, mogla je i koja lopta Slobode zalutati", bile su riječi Jakirovića, koji je dodao:

"Svaka utakmica je teška, idemo iz utakmice po utakmice, tako i naredne. Očekujemo efikasan Zrinjski, sada dolaze malo ružniji tereni, bitan je taj protok lopte."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski se sada nalazi na četvrtoj poziciji ima 18 bodova iz devet odigranih utakmica, bod manje i dvije utakmice manje od ldiera FK Tuzla Citya.

Sloboda je nakon večerašnje utakmice ostala na devetoj poziciji sa 12 osvojenih bodova.

Promo

Top Komentari

yugopo
Nije toliko lose Sloboda odigrala,mada su jos slobodnije mogli odigrat na Komazeca I Vranjesa
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi