Sreća pa je prijateljska: Slobodu obrukao član HNL-a
FOTO: Slaven Belupo

Visok poraz

Sreća pa je prijateljska: Slobodu obrukao član HNL-a

A. Čaušević

Sloboda je upisala visok poraz u pripremnom duelu protiv Slaven Belupa.

Član HNL-a je bh. premijerligaša pobijedio sa ubjedljivih 5:0 što je jasan znak da je pred tuzlanskim klubom teška sezona.

Slaven je u vodstvo stigao u 11. minuti. Centaršut Bašića s lijeve strane u gol je pretvorio Žuljević. 2:0 bilo je samo dvije minute kasnije. Caimacov je presingom natjerao golmana Slobode na grešku i povećao vodstvo.

Do kraja poluvremena vidjeli smo još jedan lijep pogodak Slavena. Kvržić je u 33. minuti preciznom dubinskom loptom pronašao Žuljevića koji koristi situaciju jedan na jedan i zabija za 3:0.

U 65. minuti Liklin je iskosa s lijeve strane pogodio za 4:0. U 67. Liklin se pretvorio u asistenta.Pronašao Hlevnjaka koji je glavom zabio za 5:0. Bio je to i končan rezultat utakmice.

NK Slaven Belupo – FK Sloboda 5:0 (3:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slaven Belupo: Sušak – Bosec, Božić, Soldo, Falbo – Caimacov, Marina, Bašić – Kvržić, Žuljević, Crnac. Još su igrali: Marković – Hlevnjak, Tepšić, Eskinja, Martinaga – Kocijan, Behram – Fanimo, Mihalić, Liklin – Branšteter. Trener: Zoran Zekić.

Sloboda: Bukvić, Devedžić, Mehmedović, Deilić, Beganović, Kurtalić, Alić, Maksimović, Osmić, Buturović, Kapetanović. Još su igrali: Mehić, Avdić, Bratovičić, Gazivoda, Hasanović, Saletović, Kadrić, Alves, Mahmud, Pekarić, Sattam, Omar.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tuzla_1987
Zar je iko ista ocekivo vise….Pa ljudi ovo je u21 selekcija Slobode protiv prvog tima ekipe koja je prije 2 mjeseca s Hajdukom 0:0 igrala…..Ako ne dodje 5 igraca minimalno 2 liga nam se smijesi
11 1
Tuzla1987
Teskog srca ovo cu reci druga liga!
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi