Sloboda suspendovala Karića i Džidića

Odluka odbora za hitnost

Sloboda suspendovala Karića i Džidića

Odbor za hitnost FK Sloboda suspendovao je prvotimce Mahira Karića i Aldina Džidića.

Odbor za hitnost tuzlanskog kluba je suspendovao pomenuti dvojac zbog narušavanja klupske discipline, o komentar na cijelu novonastalu situaciju  za SportSport.ba je dao v.d. sportskog direktora Denis Karić.

"Obaviješten od odbora za hitnost da su Džidić i Karić suspendovani zbog narušavanja klupske discipline i to nakon prijave od strane od strane stručnog štaba. Džidić se već duže vrijeme nikome ne javlja, dok je Karić redovno izvršavao svoje obaveze i čak je jučer doputovao sa ekipom u Janju. Bio je planiran da utakmicu počne s klupe za rezerve, a onda je izašao iz autobusa i izgubio se u nepoznatom pravcu. Navodno je privatnim automobilom napustio Janju", kazao je Karić za SportSport.ba i dodao: 

"Ovakvo ponašanje iskusnih igrača je nedopustivo. Oni imaju ugovor i obaveze prema njima su sve ispoštovane, izuzmemo li posljednje pola plate. Čak su i ugovorne rate prema njima ispoštovane. Ovakvim ponašanjem oni nikome ne pomažu. Mi se moramo ponašati profesionalno, kako radi nas samih, tako i radi armije navijača i Slobode. Ovaj klub je bio i prije i uvijek će biti, bez obzira ko igrao, bio trener, direktor ili predsjednik", istakao je Karić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Karić i Džidić su danas najavili da će napustiti Slobodu, odnosno krenuti stopama predsjednika Husića i trenera Musemića. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi