Sloboda u finišu utakmice slomila žestok otpor Seone

Pobjeda Tuzlaka u Hasan Polju

Sloboda u finišu utakmice slomila žestok otpor Seone

Danas je u Hasan Polju nadomak Srebrenika odigran prijateljski meč između FK Seona i FK Sloboda. Na kraju su gosti iz Tuzle slavili pobjedu rezultatom 0:2.

Seona, inače prvak Druge lige FBiH (Sjever) je bila opasnija na početku utakmice i imala ozbiljne šanse preko Mustafića, Ahmetovića i Ordagića. Ipak, nedostajlo je preciznosti, a dobar je bio i golman Slobode, Golubović.

Uslijedio je period mirne igre, da bi Sloboda, koja je napadala, ali nije imala velikih šansi, u 24. minuti zaprijetila preko Husejinovića. Lopta je ipak otišla visoko preko gola.

Seona je nastavila sa kontrama, pa je nakon pola sata igre Širanović oprobao udarac sa distance, ali nije pogodio okvir gola.

Veliku šansu je Sloboda imala u 34. minuti. Herić se našao u odličnoj situaciji nakon ubacivanja Mujagića, ali je loše šutirao, pa je prilika propala. Ubrzo nakon Herića i Husejinović je promašio jako dobru priliku.

Za kraj prvog dijela Seona je zaprijetila preko Mustafića, a Sloboda preko Herića iz slobodnjaka. Golova nije bilo.

Borbeni domaćin je prvi zaprijetio u nastavku. Bila je tu jedna opasna situacija nakon kornera, a zatim i pokušaj Ordagića, ali bez golova.

Nakon toga opada tempo igre.

To, međutim, ne znači da se nije imalo šta vidjeti u nastavku, pa je veliku priliku 20-ak minuta prije kraja imao rezervista Salihović koji je nakon kornera pokušao glavom i pogodio stativu gola Seone.

Pokušao je potom i Denis Žerić, ali je njegov šut otišao preko gola.

Preuzela je Sloboda inicijativu u potpunosti i pokušala doći barem do jednog gola.

A Sloboda je konačno uspjela slomiti žestok otpor Seone 15-ak minuta prije kada kada je Ristić, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, pogodio za 0:1. Isti igrač će u samom finišu pogoditi ponovo i postaviti konačnih 0:2.

Seona je nakon drugog primljenog gola imala odličnu šansu da ublaži poraz, ali je Salkićev pokušaj skinio golman gostiju iz Tuzle.

Tako je Sloboda došla do trijumfa u ovom prijateljskom meču, protiv protivnika koji je bio izuzetno motivisan i u određenim trenucima meča konkretniji.

Prijateljska utakmica:

FK Seona - FK Sloboda 0:2

Početni sastavi ekipa:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Seona: Hodžić, Softić, Dugalić, Hasanović, Širanović, Musić, Mustafić, Ahmetović, Havić, Muratović, Ordagić.

FK Sloboda: Golubović, Beganović, Devedžić, Mujkić, Tomašević, Herić, Maksimović, Mujagić, Predragović, Husejinović, Husić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi