Sloboda u sjajnoj utakmici bolja od Napretka

Prva liga RS, 1. kolo

Sloboda u sjajnoj utakmici bolja od Napretka

Adnan Beganović

U okviru 1. kola Prve lige Republike Srpske odigrano je šest susreta na kojima je postignuto 11 pogodaka. Najviše pogodaka palo je u duelu Slobode iz Novog Grada i Napretka iz Donjeg Šepka (4:2), dok pak u duelima Proletera iz Teslića i Kripe, te Mladosti iz Gacka i Rudar Prijedora nije bilo golova.

Sloboda je duel sa Napretkom otvorila na sjajan način i već u 5. minuti je preko Aleksandra Vojinovića stigla do prednosti. No, samo 15 minuta kasnije Ljubiša Jovanović poravnava na 1:1. Pet minuta prije odmora Arnes Brkić domaćim vraća prednost, da bi isti igrač u 62. minuti pogodio za 3:1. Jedanaest minuta kasnije Marinko Rastoka postiže pogodak za 4:1, da bi u 85. minuti Ivan Ninić pogodio za konačnih 4:2.

Nekadašnji premijerligaš Leotar na Policama je dočekao Drinu HE Višegrad. Do 59. minute bilo je početnih 0:0, da bi tada Lazar Zečević doveo domaće do prednosti. No, samo sedam minuta kasnije Dalibor Damjanović stvari vraća na početak. U samom finišu, tačnije devet minuta prije kraja Leotaru tri boda donosi rezervista Miloš Marković.

Do velike pobjede stigli su fudbaleri Podrinja iz Janje, koji su u Foči s minimalnih 1:0 savladali Sutjesku, a jedini pogodak na susretu postigao je Davor Arnautović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

S minimalnih 1:0 slavio je i Tekstilac i to na gostovanju kod Kozare, a pogodak vrijedan tri boda postigao je Acevedo Cruz.

Posljednji susret 1. kola u kojem se sastaju Sloboda iz Mrkonjić Grada i Vlasenica igra se sutra sa poečtkom u 17:00.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.