Sloboda u subotu gostuje u Vinkovcima

Vlado Jagodić za SportSport.ba

Sloboda u subotu gostuje u Vinkovcima

A. Beganović

Fudbaleri Slobode proteklog vikenda ostvarili su ubjedljivu pobjedu na Tušnju protiv Sarajeva (3:0) u okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzlanska ekipa je ovom pobjedom potvrdila svoje mjesto u Ligi za prvaka što je bio glavni cilj izabranika Vlade Jagodića. Iako sada slijedi dvije sedmice pauze zbog reprezentativnih obaveza igrači Slobode neće odmarati, već će tu pauzu iskoristiti da se što bolje pripreme za utakmice Lige za prvaka. 

Šef stručnog štaba Slobode, Vlado Jagodić, za SportSport.ba izjavio je da se ekipa nalazi u dobrom raspoloženju nakon subotnje pobjede nad Sarajevom, ali da vremena za slavlje nema jer uskoro počinje Liga za prvaka.

"Nakon pobjede nad Sarajevom moramo biti u dobrom raspoloženju, no vremena za slavlje nema. Reprezentativnu pauzu moramo iskoristiti na što bolji način. Svaka utakmica u Ligi za prvaka će biti zahtjevna na svoj način. Imamo mladu ekipu koja može mnogo, ali očekujem da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje", kazao je Jagodić za SportSport.ba.

Sloboda će u reprezentativnoj pauzi odigrati prijateljski susret sa Cibalijom u Vinkovcima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dogovoreno je odigravanje utakmice sa Cibalijom koja će se igrati 25. marta. Vjerovatno ćemo odraditi mini pripreme van Tuzle. Treba nam da budemo zajedno, a iskreno želimo i ljudima koji vode brigu o terenu da tako kažem dati vremena kako bi ga sredili za nastavak prvenstva. Nije nam teren u najboljem stanju, ali vjerujem da će ti vrijedni ljudi ga uspjeti srediti", govori Jagodić, i za kraj dodaje:

"Ide sve onako kako sam i govorio. Primarni cilj smo plasiravši se u Ligu za prvaka ostvarili, zatim smo u vatru gurnuli mlađe snage. Isticao sam da su to ciljevi, a ostala je još borba za Evropu. U igri smo, Radnik koji se nalazi na mjestu koje će vjerovatno voditi u Evropu bježi nam dva boda, a vidjeli ste kako smo odigrali u Bijeljini. Bili smo bliže pobjedi, no takav je fudbal. Do kraja ima još deset utakmica i mi ćemo se boriti da tako kažem do zadnje kapi krvi. Biće nam potrebna podrška s tribina, a mislim da su je ovi mladi momci zaslužili".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi