Sloboda uz dosta muke pobijedila Krupu

Premijer liga BiH, 18. kolo

Sloboda uz dosta muke pobijedila Krupu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Slobode pobijedili su Krupu s 2:1 u susretu 18. kola Premijer lige BiH.

Tuzlanski tim je dominirao u prvih 45 minuta ovog susreta, a već u 16. minuti su stigli do vodstvva. Lazevski je sjajno uposlio Aleksandra Subića, koji matira Kutića za prednost od 1:0.

Nastavila je Sloboda s napadima na gol gostiju u prvom poluvremenu. Stvorili su još nekoliko dobrih šansi, dok su gosti imali samo jedan pokušaj, a udara Koljića je odbranio Pirić.

U 45. minuti susreta Sloboda je došla do drugog gola. Subić je ubacio, a Mehmedagić je na pravom mjesto i pogađa za prednost od 2:0.

Slabija utakmica je viđena u nastavku, a u 72. minuti susreta su se gosti vratili u meč. Prekrasan gol je postigao Uroš Mirković za smanjenje rezultata na 2:1.

Krupa je do kraja imala nekoliko opasnih situacija pred protivničkim golom. Tuzlaci su se uspjeli odbraniti i stigli su do važne pobjede u ovom meču.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Sloboda - Krupa 2:1 (Subić 16', Mehmedagić 45' / Mirković 72')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOBODA: Pirić, Škahić, Subić, Grahovac, Lazevski, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Zec, Merzić.

KRUPA: Kutić, Redžić, Jašarević, Koljić, Perić, Dujaković, Milutinović, Čomor, Mijić, Aleksić, Mirković.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi