FK Velež srušio neugodnu tradiciju na Tušnju

Prva pobjeda u Premijer ligi

FK Velež srušio neugodnu tradiciju na Tušnju

Midhat Šljivak

FK Velež savladao je danas na Tušnju tuzlansku Slobodu sa 2:1 i došao je do veoma važna tri boda u borbi za plasman u Evropu.

Tim Feđe Dudića je u ovaj meč ušao kao favorit, jer je ekipa Slobode u negativnom nizu i pobjeda Rođenih se i očekivala.

Međutim, pred ovaj meč tradicija na Tušnju je bila potpuno na strani Slobode i Velež do danas nikada u Premijer ligi BiH nije slavio u Tuzli.

Prije današnje pobjede Veleža odigrano je 17 utakmica na Tušnju. Čak 14 mečeva je dobila Sloboda, a Rođeni su tek tri puta nosili po jedan bod.

Gol razlika je na ovim utakmicama iznosila 38:5 u korist domaćina, pa su u Tuzli svakako očekivali da se nepobjedivost protiv mostarskog velikana nastavi i danas.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, svakoj tradiciji dođe kraj, pa tako i ovoj i Velež je u pravo vrijeme došao do prve pobjede protiv tuzlanskih crveno-crnih.

Velež nastavlja krupnim koracima gaziti prema Evropi, dok će Sloboda do kraja sezone imati težak zadatak u borbi za ostanak u društvu najboljih.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Drago mi je sto Velež dobro igra u zadnje vrijeme. Zaslužili su navijači i grad ovo. Pozz od navijača najjačeg i najvećeg kluba u državi.
25 7
rabodimis
Sudiji spomenik trebaju podic, da je Sloboda igrala citavu utakmicu ko sa 9 igraca ubili bi ih bar 3-4 razlike..
5 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi