Glavobolja u Veležu pred gostovanje na Tušnju

Rođeni igraju protiv starog rivala

Glavobolja u Veležu pred gostovanje na Tušnju

Admin Čaušević

Velež će prvu proljetnu pobjedu na strani tražiti na stadionu Tušanj.

Rođeni su dva domaća duela protiv Širokog Brijega i Tuzla Cityja odradili s maksimalnim učinkom. Upisane su dvije vrlo važne pobjede.

Široki Brijeg je savladan sa 1:0 i pored isključenja mladog Adina Bajrića, dok je u polufinalu Kupa BiH sa visokih 4:0 napravljen veliki korak ka plasmanu u finale Kupa BiH.

Naredni ispit za Rođene je u nedjelju kada će od 17 sati gostovati starom rivalu, ekipi Slobode na stadionu Tušanj.

Feđa Dudić pred taj meč ima glavobolju koja se odnosi na tzv zaštićeno pravilo, odnoso oko igača mlađim od 21 godine.

Najmanje dva igrača rođena 2001. godine se moraju naći u startnoj postavi zbog čega u taboru Rođenih imaju određenih problema pred gostovanje Slobodi.

Naime, defanzivac Bajrić mora odraditi još jedan meč, dok je Alen Dejanović zaradio povredu nosa, a pod znakom pitanja je nastup i Đanija Salčina.

Kako trenutna rješenja da budu starteri nameču se Arman Džanković koji je od sada nekoliko puta bio u startnoj postavi te Ajdin Drina koji po potrebi konkuriše za mečeve prvog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, u Veležu se nadaju da će uspjeti ososobiti Salčina za nedjeljni duel te da će ovaj polivalentni fudbaler ipak moći nastupiti.

Inače, susret na Tušnju će suditi Adis Mulahasanović iz Sarajeva, dok će mu asistirati Amir Kadić (Sarajevo) i Mirza Demir (Kakanj). Četvrti arbitar je Irfan Peljto (Sarajevo).

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
pobjednik ostaje u pl bih.
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi