Slobodi i pored poraza u Gradišci jesenja titula

Prva liga RS

Slobodi i pored poraza u Gradišci jesenja titula

Edmir Škorić

Okončan je jesenji dio prvenstva u Republici Srpskoj. Na vrhu će proljeće dočekati nogometaši Slobode iz Novog Grada.  

Iako su Novograđani izgubili od Kozare s 3:0 u Gradišci u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva, ostali su na prvom mjestu. Oni će s bodom prednosti nad Mladosti iz Velike Obaske i Slobode iz Mrkonjić Grada dočekati drugi dio sezone.

 

Već u četvrtoj minuti golom Ognjena Škorića Kozara je povela s 1:0, a u 15. minuti isti igrač je povisio na 2:0. Sjajni Škorić je u 80. minuti pogodio iz slobodnjaka za svoj hat-trick i tri boda Kozare. 

 

"Kad znamo kako smo ljetos poslije ispadanja iz Premijer lige BiH sastavili ekipu možemo da budemo zadovoljni rezultatom. Ova djeca, koja su budućnost Kozare, pokazala su sav svoj raskoš i potencijal i sa njima treba raditi. Dva boda zaostatka za liderom nije previše i moguće je nadoknaditi u proljeće", kazao je trener Gradiščana Miloš Pojić i uputio čestitke Slobodi na jesenjoj tituli.

 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Istaknimo da je derbi u Gradišci pratio veliki broj menadžera iz Njemačke koji su bili u društvu sa trenerom A reprezentacije BiH Borčetom Sredojevićem. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.