Slododa golom iz penala došla do finala
FOTO: tuzlalive.ba

Prvenstvo BiH za kadete

Slododa golom iz penala došla do finala

Sloboda je drugi finalista završnice prvenstva BiH za kadete. Nakon minimalne pobjede na Grbavici od 2:1 kadeti Željezničara poraženi su takođe sa minimalnim rezultatom 0:1 i tako zahvaljujući pogotku u gostima Tuzlaci su se plasirali u finale.

Gol doluke postignut je u 40. minuti kada je sudac Anto Živković dosudio kazneni udarac za domaće koji je uspiješno realizovao Omar Pršeš. U 44. minuti gosti su ostali bez golmana Vedrana Kjosevskoj koji je isključen zbog prigovora i psovke glavnom sudiji.

Na kraju utakmice došlo je do nemilih scena a u delegatskom izvještaju stoji da su tri igrača Željezničara, Erdal Gljiva, Alem mehmedović i Mirnes Ožegović fizički napali glavnog suca susreta Antu Živkovića.

Sloboda će u finalu igrati dva ogleda igrati sa Sarajevom (prva u Tuzli u subotu 11.06. u 18 sati, druga u srijedu 15.06. na Koševu).

Stadion Tušanj. Gledalaca 300. Sudija: Anto Živković, asistenti: Ilija Živković i Mario Vincetić (svi Orašje). Delegat: Ljubiša Tripunović (Doboj). Žuti kartoni: Cipurković, Alihodžić (Sloboda), Gačan, Kjosevski (Željezničar). Crbeni karton: Kjosevski (Željezničar). Strijelac: 1:0 Pršeš (40).

SLOBODA: Pirić, Hodžić, Šindrić, Cipurković, Šestan, Pršeš (od 70. Velagić), Alihodžić, Šarić (od 41. Babić), Musić (od 78. Vejzović), Jusufović (od 64. Kadić), Ribić. Trener: Denis Karić.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Mahmutović (od 41. Nuhić), Hajtadinović, Gljiva, Gačan, Karamehmedović, galić (od 74. Lepir), Hota, Hodžić, Bajić (od 44. Ožegović), Žgalj (od 61. Međuseljac).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije