Sloga bolja od Zvijezde 09

U prijateljskom susretu

Sloga bolja od Zvijezde 09

A. Beganović

Prijateljski susret danas su odigrali Zvijezda 09 i Sloga Simin Han, a nakon 90 minuta slavila je ekipa iz Simin Hana (2:1).

Pretedenti za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine danas su odmjerili snage, a na kraju više razloga za zadovoljstvo ima ekipa koju odnedavno s klupe predvodi Ratko Ninković.

Sloga je mnogo bolje otvorila meč i na samom početku je golovima Musića i Siranovića nakon asistencija Jazvina i Poturalića povela 2:0. Do odmora su obje ekipe imale po par prilika, no rezultat se nije mijenjao.

U drugom dijelu je viđena borbena igra s obje strane, a sjajnim golom Stefana Tripkovića Zvijezda 09 je uspjela smanjiti na 2:1 što je bio i konačan rezultat susreta.

Treneri obje ekipe priliku su pružili svim igračima, a u drugom dijelu za Slogu je nastupao i 18-godišnji stoper Advan Bjelak koji se nalazi na probnom radu i koji je sa nepunih 17 godina za Olimpik debitovao u Premijer ligi. O njegovoj sudbini u narednom periodu odlučit će stručni štab, a ako je suditi po prikazanom u današnjem meču mogao bi ostati u Simin Hanu.

Nakon susreta, Ninković je za SportSport.ba kratko rekao:

"Zadovoljan sam sa onim što sam vidio. Imamo dobrih igrača, noge su teške, no vidi se da posjedujemo kvalitet".

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije