Jagodić: Pet utakmica smo bez pogotka, moramo biti maksimalno profesionalni

Zabrinuti zbog zgusnutog rasporeda

Jagodić: Pet utakmica smo bez pogotka, moramo biti maksimalno profesionalni

Samir Mlaćo

Pred Slogom Doboj je novi duel protiv Zrinjskog.

Pred Slogom Doboj je novi duel protiv Zrinjskog.

Prije par dana Zrinjski je savladao Slogu u Kupu 3:0 i prošao u finale, a već sada ova dva timaju igraju premijerligaški meč.

Susret počinje u subotu od 16 sati.

"Peta utakmica sa Zrinjskim, kuriozitet je to. Da igramo protiv nekog slabijeg bilo bi teško pripremati utakmicu, a pogotovo protiv Zrinjskog. U Kupu smo izgubili prije dva dana, čestitali Zrinjskom i nismo uspjeli ono što smo zamislili sprovesti u djelo. Nedostajalo je četiri - pet minuta, a ko zna šta bi bilo da smo otišli na poluvrijeme sa remijem. Nova utakmica, izljubit ćemo se poslije utakmice i odmoriti jedni od drugih, jedino ako se u narednoj sezoni potrefi da igramo prvo kolo.

U situaciji smo u kojoj nismo željeli da budemo, a ovo što smo uradili do sada je veoma dobro, te smo bili jedno poluvrijeme do finala Kupa. Sada moramo da se skoncentrišemo na ovo što slijedi, slijedi Zrinjski, pa Velež. Ubitačan je raspored za nas, jedva smo to izdržali.
U ključnim momentima i bitnim utakmicama smo bili bez odmora, a nismo imali nekolicinu igrača koji su veoma bitni za našu igru. Nismo uspjeli naći adekvatnu formulu, pet utakmica nismo dali gola.

Oglasi

Nećemo spominjati momke kojih nema, ali to je bitno. Mi moramo znati šta je realnost za nas u ovom trenutku. Uspjeh je polufinale i nadam se plasmanu u finale Kupa RS. U prvenstvu želimo biti konkurentni za Evropu, te da od ljeta budemo jači. Zrinjski drži priključak za Borcem, te ja smatram da ćemo mi pokušati sve sve za pozitivan rezultat. Biće teško, oni imaju širok roster, dodali su gas u Mostaru i nismo im parirali", rekao je Jagodić.

Očekuje se tvrda utakmica.

"Moramo taktički igrati zrelo, kao u Mostaru 40 minuta. Za nešto više nismo imali snage. Vraća nam se Redžić, ali i Karač, no on je tek odradio par treninga sa ekipom.

Nemamo u konkurenciji Veselinovića, ali ni Grabeža koji je dobio treći žuti karton. Jedino što tražim od momaka da budemo maksimalno profesionalni i da dugo trajemo u taktičkoj odgovornosti, te se nadam da ćemo biti efikasniji nego u prošlim utakmicama".

Pozvao je publiku da dođe u što većem broju i kazao je da to znači za njegove momke.

"Osjetili su to protiv Zrinjskog ranije, potrebno nam je to. Mi smo u igri za sami vrh, prvih pet ekipa, što bi po meni bio šlag na tortu za ovu sezonu", dodao je Jagodić.

Riječ je dobio i iskusni Momčilo Mrkaić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nalazimo se u zahtjevom periodu za ekipu, a nismo zadovoljni kako se odvijala situacija u posljednjem meču sa Zrinjskim.

Svaka utakmica je za sebe, ali mi vjerujemo da ćemo ostvariti pozitivan. To je pobjeda ili remi, te mi vjerujemo u to", dodao je Mrkaić koji je zamjena za prvog strijelca Dejana Vidića koji je morao na operaciju nakon poraza od Željezničara i neće ga biti do kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi