Jagodić: Da je poluvrijeme bilo 0:0 Zrinjski bi postao nervozan; Petrović: U finalu će biti spektakl
FOTO: A. Čaušević

Izjave nakon revanš utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine

Jagodić: Da je poluvrijeme bilo 0:0 Zrinjski bi postao nervozan; Petrović: U finalu će biti spektakl

Haris Zilić

Ekipa Zrinjskog drugi je fnalista Kupa Bosne i Hercegovine. Mostarski klub je večeras u revanš utakmici polufinala Kupa savladao Slogu Meridian sa 3;0 i tako nakon remija od 0:0 iz prvog duela u Doboju sa ukupnih 3.0 prošao u finale.

Zrinjski je svoj prilike koristio večeras i zasluženo prošao u finale gdje ih čeka dvomeč protiv ekipe Borca.

Po završetku meča komentar su dali treneri oba tima, Vlado Jgaodić strateg gostiju iz Doboja i Željko Petrović strateg domaćeg tima iz Mostara.

Prvi je riječ imao Vlado Jagodić koji smatra da je prvi gol prelomio utakmicu jer je pao u nezgodno vrijeme po njegovu ekipu.

"Očito smo prvo poluvrijeme dobro parirali, nije bilo očekivati da ovdje napadmao Zrinjski, a imali smo 0:0 rezultat. Da smo imali 0:0 na poluvremenu Zrinjski bi postao nervozan. Primimo gol iz slobodnog udarca tri minute prije kraja prvog poluvremena", rekao je Jagodić i nastavio:

"Kada ovdje primiš gol protiv Zrinjskog u problemima si. Vjerovatno niko nije ni očekivao da ćemo mi biti u polufinalu. Čestitam Zrinjskom, želim im sreću u nastavku sezone."

Oglasi

Jagodić na kraju nije krio zadovoljstvo zbog ove sezone.

"Ja sam zadovoljan, ovi igrači će od ljeta da čine mnogo jaču Slogu, radimo i na infrastrukturi. A što se tieč prvenstva tu smo od četvrtog do šestog mjesta. Možda večeras nije trebalo da primimo onako treći gol, ali generalno Zrinjski je dobra ekipa, imaju veliki roster. Eto opet igramo protiv Zrinjskog u prvenstvu, valjda doživimo da pobijedimo Zrinjski, ne prijetim, ali želim dobru utakmicu."

Nakon toga medijima se obratio i trener Zrinjskog, Željko Petrović.

"Ja sam sretan zbog kluba i zbog sebe. Prva četiri mjeseca sam ovdje i igramo finale protiv Borca. To će biti duel dvije vrhunske ekipe, finale će biti spektakl", rekao je Petrović na početku obraćanja i nastavio:

"Odlično je danas bilo, zadovoljan sam posjedom, pozicionom igrom, sve je bilo dobro Nismo dali gol na početku, ali nije to baš jednostavno, Sloga je ekipa koja zna šta radi i protiv njih nije lagano igrati. Čekali smo priliku, dali smo prvi gol i u nastavku nam se otvorilo još šansi."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Za vikend ponovo duel protiv Zrinjskog, trener mostarskog tima je to prokomentarisao u šaljivom tonu.

"Znamo sve jedni o drugim, nije Jagodić od jučer, ali ovo je peti put da igramo. Rekao sam da se izljubimo za vikend da se više ne gledamo. Mi smo promijenili neke igrače, odmorili, gledamo dalje prema suboti, pa onda ide Sarajevo, čeka nas maraton. Imamo navijače koji nas podržavaju i sretan sam."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi