Sloga kreće u novu sezonu

Test utakmica protiv Gruda u petak

Sloga kreće u novu sezonu

O. Lekić

Nogometaši NK Sloge Ljubuški krenuli su prošli tjedan sa pripremama trenirajući na Babovcu. Sezona starta već 20.08. u Drugoj ligi FBIH i nemaju puno vremena za neke velike promjene.

Momčad su napustili Rogić, Abdulai i Puljić. Ipak okosnica momčadi nije se mjenjala, a vratili su se i neki igrači koji su bili odsutni veći dio prošle sezone (Sušac, i vjerovatno iz Bigestea -  Bulić).

Najbitnija vijest je ta da je došlo je do promjene na mjestu trenera. Nakon dvije godine Aliju Jakića zamjenit će Milan Vučić. Vučić će ove sezone biti trener/igrač, a prošle godine je nosio kapetansku vrpcu te uz odlične igre u dresu Sloge uspio završiti i fakultet (DIF).

Prije današnjeg treninga uspjeli smo dobiti važnije infomacije i izjavu od novog trenera koji je, čini se, oprezno optimističan što se tiče nove sezone.
Kako sam kaže, zadovoljan je odazivom jer se već na prvom treningu skupilo skoro 20 igrača. Ipak, zbog kasnih priprema i relativno lošeg rasporeda (prve dvije utakmice u gostima kod Tomislava i Troglava) svjestan je da ove godine Sloga neće imati lak posao.

"Realnost je sredina tablice i pokušat ćemo ostvariti bolji rezultat od prošlogodišnjeg 10. mjesta. Već sutra igramo prijateljsku utakmicu protiv Gruda (Stadion Babovac 18:00 h op.a.) pa pozivam sve navijače da nas podrže u nastojanju da pružimo dobre partije. Atmosfera u svlačionici i u ekipi je jako dobra. Godinama igramo zajedno i većina nas je iz Ljubuškog pa se dobro poznajemo. Siguran sam da će momci dati sve od sebe i da će nas i ove sezone podržati vjerne RĐE". Vidimo se na već sutra na Babovcu!", kazao je na kraju Vučić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.