Sloga ne popušta, Posušje i Blagaj sigurni
Foto: Bljesak.info

Druga liga FBiH - grupa Jug

Sloga ne popušta, Posušje i Blagaj sigurni

E. Škorić

U nedjelju su odigrane preostale utakmice 16. kola Druge lige FBiH - grupa Jug.

Najefikasnija utakmica odigrana je u Višićima gdje je istoimeni domaćin s 3:2 savladao Stolac. 

Šoše, Krvavac i Menalo su bili strijelci za domaće, a Raguž i Boškailo za goste. Lider tabele, Sloga iz Ljubuškog, slavio je protiv Klisa s 2:0, a pogađali su Grgić i Serdarević.

Šest bodova manje od Sloge ima Posušje, koje je golom Jurišića savladalo Brotnjo. Trećeplasirani Blagaj, koji također ima 35 bodova, golom Memića savladao je Tomislav.

Grude su pogocima Biloša i Glavine slavile u Uskoplju protiv Sloge, dok je duel Iskre i Kamešnice završen rezultatom 1:1. 

U subotu je odigran jedan meč, a Kupres je s 2:1 bio bolji od Šujice, koja je ostala zakovana za dno sa 10 bodova, dok Iskra i Sloga imaju po bod više.

Druga liga FBiH - Jug, 16. kolo:
Višići - Stolac 3:2 (Šoše 41, Krvavac 22, Menalo 64/ Raguž 27, Boškailo 82)
Kupres - Šujica 2:1 (Kuštro 5, Jusufbašić 30/ Brzović 80)
Posušje - Brotnjo 1:0 (Jurišić 67)
Blagaj - Tomislav 1:0 (Memić 34)
Sloga  Grude 0:2 (Biloš 24, Glavina 43)
Sloga Lj. - Klis 2:0 (Grgić 43, Serdarević 64)
Iskra - Kamešnica 1:1 (Hero 4 - penal/ Velić 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti