Sloga slavila u Višegradu, Ljubić ponizio Kozaru

Prva liga RS, 20. kolo

Sloga slavila u Višegradu, Ljubić ponizio Kozaru

Edmir Škorić

U okviru 20. kola Prve lige RS danas su odigrane četiri utakmice. Vodeća Sloga slavila je u gostima kod Drine HE.

Višegradska Drina je ugostila Slogu, Dobojlije su minimalnom pobjedom nastavile svoju borbu za plasman u Premijer ligu. Iako je bilo dosta prilika, prvo poluvrijeme je završeno bez golova.

 

Imali su domaći dosta prilika u nastavku, no kada ih nisu iskorištavali, očekivano je stigla kazna. Đorić je nakon jednog kontranapada pogodio za veliko slavlje Sloge.

 

Fenjeraš Ljubić je pred svojim navijačima deklasirao Kozaru iz Gradiške, klub koji se bori za Premijer ligu, ali koji se nalazi u teškoj financijskoj situaciji. Aničić i Njegomirović su već u prvom poluvremenu riješili utakmicu u korist domaćih. Žižko je u 81. minuti postavio konačnih 3:0.

 

Istim je rezultatom Sutjeska u Foči porazila Mladost iz Gacka. Šuka je pogodio za 1:0 u 37. minuti. Drakula je u 51. udvostručio prednost domaćih, a Mojović u 61. minuti okončao sve dileme oko pobjednika.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

 

Duel Drine i Borca iz Šamca u Zvorniku protekao je bez pobjednika (1:1). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.