Sloga uvjerljivom pobjedom drži vrh

Druga liga Jug, 11. kolo

Sloga uvjerljivom pobjedom drži vrh

M. Šljivak

Fudbaleri Sloge iz Ljubuškog savladali su danas Stolac sa uvjerljivih 4:0 u susretu 11. kola Druge lige Federacije grupa Jug.

Sloga je bez većih problema stigla do tri boda koja ih ostavljaju same na vrhu tabele. 

Kraljević je otvorio seriju golova domaćih u 25. minuti, nastavio je Brajković u 33. minuti susreta za 2:0, da bi pobjedu zaključili Pažin i Jelčić za konačnih 4:0.

Blagaj je u derbiju kola savladao Posušje s 2:1. Golom Begića gosti su poveli s 1:0 nakon četiri minute igre, ali je Valentin Mazereku samo pet minuta kasnije izjednačio. Pobjedu domaćim je donio Cerovina pogotkom za 2:1 u 51. minuti.

Domaći su bili bez premca u ovom kolu. Klis je savladao Tomislav s 2:1, Sloga je bila bolja od Kupresa s 2:0, istim rezultatom je Iskra savladala Šujicu, a jedni bod su osvojili Višići u Grudama (0:0).

Druga liga FBiH, grupa Jug, 11. kolo:


Grude - Višići 0:0 Klis - Tomislav 2:1 (Demirović 14', Bitevija 69' / Bagarić 50'p)
Iskra - Šujica 2:0 (Hero 30', 59')
Sloga Ljubuški - Stolac 4:0 (Kraljević 25', Brajković 33', Pažin 60' Jelčić 78')
Sloga - Kupres 2:0 (Grubeša 64', Jurleta 68')
Blagaj - Posušje 2:1 (Mazereku 9', Cerovina 51' / Begić 4')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.