Slomić ostaje, vraća se Mešanović
Po svemu sudeći propali pregovori Slobode i Dinama oko transfera Slomića

I igrači Slobode danas počeli pripreme

Slomić ostaje, vraća se Mešanović

Semir Slomić ove zime, ipak, neće potpisati za zagrebački Dinamo, te bi i u proljetnom dijelu sezone trebao ostati fudbaler Slobode iz Tuzle.

Iz kluba sa «Maksimira», kako saznaje SportSport.ba, obavijestili su Upravu ekipe sa «Tušnja» kako transfer ne žele realizovati u pauzi između dvije polusezone, ali i da nisu odustali od Slomića.
«I ja sam čuo kako je transfer Slomića u Dinamo sada manje izvjestan. Navodno, u Dinamu o njemu sa našim klubom sada žele pričati na ljeto. Ostane li, biće to veliko pojačanje za nas u nastavku šampionata“, rekao je Sakib Malkočević, šef stručnog štaba FK Sloboda za SportSport.ba.

Malkočević razgovarao sa Mešanovićem


Malkočević koji je danas izvršio prozivku igrača Slobode za proljetni dio sezone. Kaže i kako je Alen Mešanović, nekada jedan od boljih fudbalera Premijer lige BiH, i bivši prvotimac Tuzlaka, veoma blizu povratka na „Tušanj“.
„Imao sam korektan razgovarao sa Alenom Mešanovićem. Rekao mi je kako se želi vratiti u Slobodu. I u Upravi kluba nemaju ništa protiv da ga angažujemo. Vjerujem da ćemo u narednim danima završiti posao oko Mešanovića, ali i pojačati se sa još nekoliko provjerenih fudbalera“, istakao je Malkočević za naš online magazin.

Okanović odsustvovao sa prozivke

Sa prozivke je odsutan bio Tarik Okanović. Malkočević tvrdi kako će se on ekipi pridružiti uskoro.
„U prvoj fazi priprema treniraćemo dva puta dnevno, na stadionu „Tušanj“ i u dvorani „Mejdan“. Do 22. januara kompletiraćemo tim i znati tačno sa kojim snagama ulazimo u proljetni dio prvenstva i Kupa BiH. Od 22. januara će reducirani broj igrača preseliti na Zlaču na planini Konjuh, gdje ćemo imati drugu fazu priprema. Formu će finalizirati početkom februara kada ćemo se spremati u Medulinu. Uvjeren sam kako ćemo se kvaliteteno pripremiti i na koncu šampionata, kroz prvenstvo ili Kup, izboriti jedno od mjesta koje će nam garantovati igranje u Evropi naredne sezone“, mišljenja je Malkočević.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.