Slomić: Željezničar pada na Tušnju

Sloboda dočekuje lidera

Slomić: Željezničar pada na Tušnju

Edmir Škorić

Nakon poraza u Istočnom Sarajevu od Slavije (2:1), Sloboda u srijedu na Tušnju dočekuje lidera, ekipu Željezničara. Semir Slomić, napadač Tuzlaka, vjeruje da će njegovi saigrači zaustaviti "mašinu" s Grbavice.

Sloboda je u nedjelju, u okviru 23. kola, gostovala u Istočnom Sarajevu kod Slavije. Kombinovani sastav kojeg je izveo trener Vlatko Glavaš poražen je rezultatom 2:1. Doduše, mnogo teže nego se to očekivalo. Napadač Tuzlaka, Semir Slomić nije nastupio zbog suspenzije nakon crvenog kartona protiv Zrinjskog.

"Sigurno da se osjetio nedostatak golmana Denisa Mujkića i par standardnih igrača, koji nisu nastupili zbog kartona i povreda. No, čuo sam dosta pohvala od saigrača i mogu reći da nije prikazana loša igra u Istočnom Sarajevu. Uostalom, Slavija je taj pobjedonosni gol postigla na samom kraju utakmice. Vjerujem da smo mogli i do povoljnijeg rezultata, da smo bili kompletniji. No, šta je tu je, igrali smo dosta dobro i sada se svi osvrću na utakmicu sa Željezničarom", kazao je Semir Slomić u razgovoru za SportSport.ba.

Tuzlaci se ove sezone bore za opstanak u Premijer ligi. U srijedu na Tušanj stiže Željezničar, tim koji u proljeću ne zna za poraz. Osimovi puleni igraju u velikoj formi, no Slomić vjeruje da će se ovaj put prekinuti dobra serija Sarajlija.

"Mislim da će momci nastaviti niz bez poraza na Tušnju. Očekujem pobjedu protiv Željezničara, ali neće biti nimalo lako. Oni igraju u jednoj dobroj formi i nisu poraženi 11 utakmica, no na Tušnju će pasti. Moji saigrači su svjesni koliko nam znači ta utakmica. Pobjedom bismo završili naš posao i vjerovatno bi opstanak bio osiguran", dodaje Slomić, koji odmara i meč 24. kola zbog crvenog kartona u susretu protiv Zrinjskog.

"Da, nažalost propuštam utakmicu sa Željezničarom. Odmarao sam protiv Slavije, a evo i ovu utakmicu. Ipak, ja sam uvjeren da Sloboda ima dovoljno kvalitete i da će i bez mog prisustva ostvariti pobjedu. Žao mi je što nisam na raspolaganju treneru, ali šta je tu je..."

Nakon operacije "Željo", Sloboda u subotu gostuje u Prijedoru kod Rudara, jednog od izravnih konkurenata u borbi za opstanak. Treba napomenuti da, osim Slomića, Glavaš može računati na skoro sve igrače. Jedino je upitan nastup Ognjena Krasića, koji se još uvijek nije dovoljno oporavio.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.