Slomio nogu slaveći gol, ali ni pod koju cijenu nije želio napustiti stadion

Sve za voljeni klub

Slomio nogu slaveći gol, ali ni pod koju cijenu nije želio napustiti stadion

A. Čaušević

Neke emocije može ponuditi samo fudal. Osjećaj slavlja, sreće i slobode. Lopta uđe u gol i navijači s tribina ili ispred malih ekrana "ekspoldiraju".

Baš kao i Matt Richardson, neočekivani protagonista utakmice Leedsa Uniteda i Sheffield Wednesdaya koju su izabarnici Marcela Bielse s 1:0.

Odlučujući gol na meču viđen je u 65. minuti kada je Elland Road na noge digao Jack Harrison. Među onim koji su "poletjeli u zrak" od sreće bio je i glavni akter ove priče.

Dok je slavio gol Richardson je slomio skočni zglob. Iako bi bilo logično da odmah ide u hitnu on to nije želio uraditi. Meč je odgledao sa tribina do posljednjeg zvižduka nakon čega je na kolicima odvezen u bolnicu.

"Zglob me uopšte ne zanima, to je ono što mi radi Leeds. Harisson je zabio gol, slomio sam zglob zbog slavlja i sada sam u bolnici te čekam operaciju. Ali to je ništa, Leeds je pobijedio", poručio je Richardson na Twitteru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi