Sloukas: Sinan Erdem je moja sretna dvorana
Foto: EPA

Fantastični bek predvodio Grke do pobjede

Sloukas: Sinan Erdem je moja sretna dvorana

Grčka je sinoć iznenadila Litvaniju i uspjela izboriti plasman u četvrtfinale Eurobasketa. Junak reprezentacije Grčke je svakako bio Kostas Sloukas koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri i odveo svoju ekipu do velikog uspjeha.

Nakon fantastične partije Sloukas je priznao da igranje u dvorani Sinan Erdem pozitivno utiče na njegovo samopouzdanje, te da mu ova dvorana tradicionalno donosi sreću.

"Ovdje sam 2012. godine osvojio Euroligu s Olympiacosom. Ove godine sam postao prvak s Fenerbahčeom. Danas je reprezentacija došla do ključne pobjede, mislim da je Sinan Erdem moja sretna dvorana. Imam sjajne uspomene iz ovog mjesta. Nadam se da će ona biti sretna za čitavu ekipu, a ne samo za mene", izjavio je Sloukas.

Sjajni Kostas Sloukas je protiv favorizovane Litvanije uspio ubaciti 21 poen, te zabilježiti četiri asistencije i pet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije