Slovaci i Grci izjednačeni u dosadašnjim susretima

U tri prethodna susreta

Slovaci i Grci izjednačeni u dosadašnjim susretima

Midhat Šljivak

Derbi susret naše grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odigraće večeras u Bratislavi Slovačka i Grčka.

Ove dvije reprezentacije susrele su se tri puta u posljednjih 12 godina, a obje reprezentacije imaju po jednu pobjedu, dok je jedan susret završen bez pobjednika. Gol razlika u susretima je također izjednačena 4:4. Oba tima su slavila gostujuće pobjede od po 2:0, dok je u susretu u kojem pobjednika nije bilo rezultat glasio 2:2.

Prvi susret ove dvije reprezentacije su odigrale 15. novembra na Rodosu u Grčkoj, gdje su Slovaci golovima Szilarda Nemetha iz 17. minute, te Petera Nemetha iz 72. minute došli do pobjede.

Novi prijateljski ogled Slovačka i Grčka odigrale su 30. aprila 2003. godine u Žilini, a ovog puta pobjednika nije bilo 2:2. Oba gola za Slovake u tom susretu postigao je Szilard Nemeth, dok su za Grke strijelci bili Tsartas i Lampros Choutos.

Posljednji susret i ponovo prijateljski pripao je Grčkoj. Teofanis Gekas je sa dva gola donio pobjedu od 2:0 svojoj reprezentaciji u Bratislavi, a ovaj susret je odigran 20. augusta 2008. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.