Slovaci poraženi od Poljske

Slovaci poraženi

Slovaci poraženi od Poljske

M. Šljivak

Rival naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo selekcija Slovačke poražena je danas u prijateljskom susretu od Poljske rezultatom 1:0.

Iako su poraženi na ovom susretu Slovaci su ostavili itekako dobar dojam. Imali su nekoliko veoma dobrih prilika za postizanje gola, no na njohovu žalost nisu imali dobre završnice, te su na kraju poraženi.

Jedini gol na utakmici postignut je u 30. minuti. Lukasz Piszczek je uposlio Damiena Perquisa koji pogađa mrežu Pernisa za 1:0. Iako se igrao dobar fudbal sa dosta prilika, u nastavku susreta promjene rezultata nije bilo, pa je Poljska pripreme za Euro započela pobjedom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.