Slovaci posustaju: Lihtenštajn im ukrao bodove

Slovaci posustaju: Lihtenštajn im ukrao bodove

Midhat Šljivak

Fudbaleri Lihtenštajna i Slovačke odigrali su u Vaduzu susret bez pobjednika 1:1 u susretu naše grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Lihtenštajn je odigrao odličnu utakmicu, pa na kraju mogu oni žaliti za ispuštenom pobjedom.

Domaća reprezentacija je povela u 13. minuti kada je Matin Buchel pogodio na asistenciju Christena za veliko slavlje i vodstvo od 1:0.

Iako se očekivao pritisak Slovačke, to se nije dogodilo. Lihtenštajn je i dalje igrao dosta dobro, te su na odmor otišli vodstvom od 1:0.

U nastavku je Slovačka zaigrala nešto bolje. Međutim, sve što su uspjeli je doći do izjednačenja u 73. minuti kada je Durica pogodio za konačan rezultat susreta od 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.