Slovaci oprezni pred duel protiv BiH: Upozoravaju na dva igrača

Počinju kvalifikacije za EURO 2024. godine u Njemačkoj

Slovaci oprezni pred duel protiv BiH: Upozoravaju na dva igrača

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za EURO 2024. godine otvara duelima protiv Islanda u Zenici i protiv Slovačke u Bratislavi.

Upravo će ove dvije reprezentacije biti najveći rivali našoj selekciji u borbi za drugo mjesto u grupi, ako odvojimo Portugal koji bi prema svim prognozama trebao biti pobjednik naše kvalifikacione grupe.

U Slovačkoj atmosfera nije baš najbolja.

Reprezentacija je u jednom padu, a tamošnji mediji već stavljaju pritisak na selektora i igrače pred sami poečtak kvalifikacija.

Slovaci na startu igraju protiv Luksemburga i naše selekcije i žele šest bodova u tim mečevima.

Posebnu pažnju će obratiti na duel protiv naše selekcije gdje smatraju da bi gubitak domaćih bodova protiv BiH i Islanda mogao biti koban u konačnom plasmanu.

Oglasi

Kada je u pitanju naša selekcija upozoravaju na jedan dio našeg tima, a to je odbrana.

Izdvajaju mlade Anela Ahmedhodžića i Amara Dedića te smatraju da je to u ovom trentuku možda najjače oružje naše selekcije ako izuzmemo Edina Džeku u vrhu napada.

Slovaci također u analizi narendih mečeva ističu da njihova zadnja linija bez Milana Škrniara ima drugu dimenziju i da će tu morati pronaći rješenje.

Po objavi spiska selektor Slovačke istakao je da želi da Škriniar bude s ekipom i istakao nadu da će igrati, no od toga i definitivno nema ništa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Napravili smo magnetnu rezonancu koja je otkrila oštećenje intervertebralnog diska. Bio je podvrgnut terapiji, ali mu se stanje pogoršavalo. Sada osjeća bolove, čak i u mirovanju. Nije u takvom stanju da nam može pomoći u narednim kvalifikacijskim utakmicama", stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Slovačke.

Jasno je da će ovo biti veliki udarac za Slovake i da će predstavljati veliku glavobolju za selektora, no ova vijest i nije toliko neočekivana.

Top Komentari

Adnanos
Luksemburg je jaci i od Slovaka i Islanda na papiru.
0 1
Arnel925
Neka se oni koncentrišu na Luxemburg gdje bi mogli izgubiti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije