Čovjek koji je odveo Slovake na Euro iznenadio zvijezdu Premijer lige BiH: "Hvala brate moj"

Ostali u kontaktu

Čovjek koji je odveo Slovake na Euro iznenadio zvijezdu Premijer lige BiH: "Hvala brate moj"

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Slovačke plasirala se na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj nakon nedavne pobjede nad Islandom, a ciklus kvalifikacija završila je pobjedom u Zenici nad BiH.

Slovaci su prije pet dana ugostili Island pa u direktnom okršaju za Euro slavili sa 4:2 i tako obezbijedili plasman u Njemačku kolo prije kraja kvalifikacija.

Iako je Island poveo, Slovaci su preokrenuli golovima Kucke i Dude do poluvremena, a onda je Lukas Harašlin sa dva gola u 47. i 55. minuti donio sigurnih 4:1 Slovačkoj, koja je proslavila još jedan veliki uspjeh.

Harašlin, fudbaler praške Sparte, propustio je utakmicu u Zenici, selektor je odlučio da mu da odmor kada je već sve bilo riješeno, a on je iskoristio priliku da donese poklon bivšem reprezentativcu BiH i jednoj od najvećih zvijezda Premijer lige BiH.

Naime, iskusni ofanzivac banjalučkog Borca Stojan Vranješ objavio je na društvenim mrežama fotografiju slovačkog dresa, označio je Harašlina i napisao: "Hvala brate moj".

Oglasi

Dres koji je dobio Stojan Vranješ (Screenshot: Instagram story)

Vranješ i Harašlin se od ranije poznaju, budući da su obojica igrali u poljskoj Ekstraklasi za ekipu Lechije. Harašlin je još igrao u Italiji kratko za Parmu i dvije sezone za Sassuolo.

Ovaj 27-godišnji veznjak jedan je od ključnih igrača Slovačke, koja će 2. decembra saznati imena protivnika u grupnoj fazi Eura.

Osim Slovaka, iz naše grupe je prošao i Portugal koji je imao maksimalan učinak od 10 pobjeda, dok je bh. reprezentaciji ostala posljednja šansa da kroz baraž Lige nacija u martu dođe do Njemačke.

Za rivala ćemo imati ili Ukrajinu ili Finsku (bit će poznato naknadno nakon žrijeba), a potencijalni protivnik u finalu bit će ili Island ili Izrael.

Četiri gostovanja slijede ekipi Borca

Stojan Vranješ, bivši reprezentativac naše zemlje, s Borcem trenutno drži vrh Premijer lige. Nedavno je odigrao 17 minuta u pobjedi protiv Željezničara, a njegov tim će za vikend gostovati u Konjicu kod Igmana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Boracć će nakon toga gostovati u Hadžićima u utakmici Kupa, a onda slijede gostovanja Slogi, Zvijezdi i Posušju u Premijer ligi. Dakle, pred Banjalučanima sada čak pet gostovanja.

Prvu domaću utakmicu odigrat će tek iza Nove godine kada budu ugostili ekipu Tuzla Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi