Slovenci, "glumeći" BiH, pružili dobar otpor Argentini

Gaučosi slavili s 2:0

Slovenci, "glumeći" BiH, pružili dobar otpor Argentini

Edmir Škorić

Argentinska nogometna reprezentacija ostvarila je pobjedu protiv Slovenije u prijateljskom susretu (2:0).

Argentinci su u Buenos Airesu ugostili Sloveniju, koja je očito "glumila" reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja će se prva suprostaviti Gaučosima na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Selektor Argentine Alejandro Sabella izmiješao je sastav, pa su tek u nastavku igrali Lionel Messi, Angel Di Maria, Sergio Aguero... 

Iako se možda očekivana 'konkretna' pobjeda Argentine, Slovenci su stadion u Buenos Airesu napustili sa samo dva gola u mreži. Vodeći je pogodak postigao Ricardo Alvarez u 12. minuti nakon što je sjajno pogodio prizemnim udarcem donji lijevi ugao nemoćnog Vida Beleca. Na 2:0 povisio je Messi u 76. minuti.

To je za Argentinu bila posljednja provjera pred okršaj s BiH na Maracani u Rio de Janeiru za osam dana. Osim Argentine i BiH, u grupi F igraju još Nigerija i Iran. 

Prijateljska utakmica:
Argentina - Slovenija 2:0 (Alvarez 12, Messi 76)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti