Slovenci se revanširali juniorima

Prijateljska košarkaška utakmica

Slovenci se revanširali juniorima

Edmir Škorić

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u prijateljskom susretu od Slovenije sa 78:74.

Izabranici Marka Trbića jučer su savladali Sloveniju, no danas su poraženi od istog rivala.

Slovenci su sa 23:18 dobili prvu dionicu, ali je u drugoj bh. sastav pregazio protivnika (23:7), pa je na poluvremenu rezultat glasio 41:30.

Iako je sve ‘mirisalo’ na trijumf, Slovenci u trećoj dionici slave sa 26:17 i vraćaju se u potpunosti u meč, da bi na kraju došli do pobjede iako se u zadnjih 10 minuta ušlo pri našem vodstvu 58:56.

Luka Kraljević je s 21 poenom predvodio Sloveniju, a u našem timu je Edin Atić imao double-double učinak sa ubačenih 14 poena i ostvarenih 10 skokova. Ajdin Penava dodao je 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.