Slovenci skrpili ligu

Poslije mnogo problema sa licencama

Slovenci skrpili ligu

U slovenačkoj Prvoj ligi će poslije mnogo peripetija sa licencama ipak i dalje igrati 10 timova.

Podsjetimo da je na kraju prošlog prvenstva iz lige trebalo ispasti poslednje Primorje iz Ajdovščine koje je jedva završilo sezonu dok je Nafta iz Lendave trebala u baraž.

Međutim, Triglav je iako sedmoplasirani, prvobitno izbačen zbog licence. Dodatne probleme predstavljala je odluka Aluminija i Interblocka, dva prvoplasirana tima iz Druge lige da odustanu od Prve lige tako da u jednom momentu liga nije mogla da broji 10 timova. Na kraju je Mura 05 iz Morske Sobote pribavila sve što treba za igranje u eliti dok je Triglav iz Kranja vraćen u prvoligaško društvo.

U prvom kolu 16. jula tako će igrati Rudar Velenje - Domžale, Triglav - Nafta, Maribor - HIT Gorica, Mura 05 - Luka Koper i Olimpija - CM Celje. Pauza u prvenstvu je poslije 21. kola 3. decembra dok je nastavak 3. marta, a poslednje 36. kolo na programu je 26. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.