Slovenija igra protiv američkog Dream Teama

U sklopu priprema za Mundobasket

Slovenija igra protiv američkog Dream Teama

Košarkaška reprezentacija Slovenije odigrat će prijateljsku utakmicu protiv reprezentacija SAD-a u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo u Španiji.

Slovenija će protiv američkog Dream Teama igrati 26. avgusta na Kanarskim otocima u Španiji, što će i jednima i drugima biti ujedno i generalna proba pred početak Svjetskog prvenstva.

SAD će uoči prvenstva odigrati četiri prijateljske utakmice, a Slovenija će im biti jedini protivnik izvan Amerike.

To će biti njihov treći međusobni susret. SAD su na SP u Japanu 2006. godine slavile rezultatom 99:77, dok su četiri godine kasnije na prvenstvu u Istanbulu Amerikanci slavili sa 114:95.

Reprezentacija koju s klupe predvodi Mike Krzyzewski će na SP u Španiji braniti naslov prvaka. 

Selektor Slovenije Jure Zdovc pripreme će početi 16. jula, a Slovenci Svjetsko prvenstvo otvaraju utakmicom protiv Australije 30. avgusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.