Slovenija odvela Hrvatsku u polufinale

Mađari prokockali šansu

Slovenija odvela Hrvatsku u polufinale

Adnan Beganović

U posljednjem susretu 2. kola grupe 2 Evropskog rukometnog prvenstva Slovenija je savladala Mađarsku (32:30), pa je sada poznato koje će dvije reprezentacije iz ove grupe igrati u polufinalu. To su Španija i Hrvatska.

Reprezentacija Mađarske do večerašnjeg susreta bila je u igri za plasman u polufinale. Naime, Mađarima je u duelu sa Slovenijom trebala pobjeda ili remi kako bi sutra sa Hrvatskom u međusobnom duelu odlučili o putniku u samu završnicu Evropskog prvenstva.

Međutim i Slovenci su imali svoju računicu jer pobjedom nad Mađarskom ostali su u igri za plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Do 7. minute igralo se gol za gol (3:3), a onda Slovenci prave seriju od 3:0, te dolaze do prednosti koju do kraja susreta nisu ispuštali iz ruku. Mađari su se približili krajem poluvremena, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću izabranika Borisa Denića (14:13).

U drugi dio Slovenci ulaze mnogo bolje i već u 36. minuti golom Gajića dolaze do prednosti od šest golava (20:14).

Međutim, Mađari se nisu predavali pa u 51. minuti golom Ivancsika dolaze na minimalni zaostatak (27:26), no za konačni preokret nisu imali snage, pa je na kraju Slovenija sasvim zasluženo slavila rezultatom 32:30.

Kod Slovenije najefikasniji su bili Gajić sa 13, te Dolenec sa 5 golova, dok su Škof i Prost imali ukupno 13 odbrana.

S druge strane kod Mađarske je sa 7 golova najefikasniji bio Putić, a Fazekas i Mikler su imali užasnu noć, te su zajedno skupili samo četiri odbrane.

EP, grupa 2, 2. kolo:
Slovenija - Mađarska 32:30 (14:13)
SLOVENIJA: Prost (1 odbrana), Škof (12 odbrana), Miklavčić 3, Dobelšek 2, Pucelj, Brumen, Bezjak, Dolenec 5, Skube, Špiler 1, Miha Žvižej 1, Luka Žvižej 2, Gaber, Zorman 3, Mackovsek 2, Gajić 13. Trener: Boris Denić.
MAĐARSKA: Mikler (2 odbrane), Fazekas (2 odbrane), Ilyes 1, Szollosi 1, Czaszar 5, Moscai 2, Ivancsik 3, Harsanyi 2, Putić 7, Krivokapić 4, Laluska 1, Nagy, Vadkerti, Zubai 2, Schuch, Ancsin 2. Trener: Lajos Mocsai.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.