Slovenija preko Poljske do pobjedničkog pehara

Turnir "Rukomet je moja budućnost"

Slovenija preko Poljske do pobjedničkog pehara

S. Mlaćo

U velikom finalu V. Međunarodnog turnira "Rukomet je moja budućnost" u Bugojnu snage su odmjerile selekcije Slovenije i Poljske, a u veoma kvalitetnom i neizvjesnom meču Slovenci su slavili 23:22 te zasluženo osvojili pobjednički trofej.

U prvom poluvremenu Slovenija je pokazala mnogo više, te se na pauzu otišlo pri rezultatu 16:10. U drugom Poljaci se vraćaju u rezulatski egal, a malo im je nedostajalo da dođu i do potpuno preokreta. Ipak, to se nije desilo, te je završeno 23:22.

U redovima Slovenije najefikasniji je bio Miha Kavčić sa četiri gola, a u Poljske Patryk Mauer sa šest.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je reprezentativac Slovenije Domen Makuc, a najbolji strijelac turnira Michael Kusio iz Švicarske sa 54 pogotka. Najbolji golman turnira je Marek Bartosik (Poljska).

Finale, turnir "Rukomet je moja budućnost"

Slovenija - Poljska 23:22 (16:10)

Slovenija: Rebevšek, Kovačić 1, Ozmec 1, Matić 1, Horvat 1, N.Domen 2,  M. Domen 3, Drobež 2, Kavčić 4, Žabič, Mih. Kotar 3, Horžen 1, Mar. Kotar 2, Gartner 1, Miličević 1, Mazej 1.

Poljska: Fotorek, Bartosik, Gadek 2, WoloWiec 2, Bulski 1, Pawelec, Klimkow, Adamczyk 5, Chelminski, Przybylak, Goziewicz 2, Rydz, Jarosiewicz, Mauer 6, Bondzior, Rybski 1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi