Slovenija preko Rusije do polufinala SP-a

Slovenci u polufinalu

Slovenija preko Rusije do polufinala SP-a

Midhat Šljivak

Rukometaši Slovenije prvi su polufinalisti Svjetskog rukometnog prvenstva. Slovenci su u večerašnjem četvrtfinalu savladali Rusiju rezultatom 28:27

Rusi su bolje otvorili ovo četvrtfinale. Poveli su sa 5:2, a potom su imali i pet golova prednosti 9:4, no Slovenci su sjajnom igom okrenuli rezultat u svoju korist, pa se na poluvrijeme otišlo vodstvom Slovenije  14:13.

Slovenija je igrala bolje i u nastavku. Do sredine igre u drugom poluvremenu stekli su pet golova prednosti 23:18, ali su onda Rusi uspjeli da se vrate u utakmicu, te da smanje zaostatak na samo gol prednosti 25:24.

Imali su Rusi nekoliko prilika da izjednače, ali je Goražd Škof izvrsno branio u finišu, pa je Slovenija na kraju stigla do pobjede i plasmana u polufinale.

Zorman, Žvižej i Marguč su sa po pet golova predvodili Slovence, dok je  Dibirov za Ruse postigao šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.