Slovenija serijom 6:0 do pobjede i prvog mjesta

U osmini finala Poljska, Srbija i Bjelorusija

Slovenija serijom 6:0 do pobjede i prvog mjesta

M. Maksimović

Sa maksimalnih osam bodova reprezentacija Slovenije je osvojila prvo mjesto u grupi C. Iza Slovenije slijede Poljska, Srbija, Bjelorusija, preostale tri selekcije koje su izborile osminu finala.

Slovenija je prvo mjesto osigurala pobjedom u direktnom okršaju protiv Srbije. Kada je bilo najpotrebnije, Slovenci su bili najbolji. Nakon prvog dijela su imali dva gola prednosti, u 33. minuti prednost je bila udvostručena, a onda je Srbija ušla u veliku seriju.

Seriju od čak 8:0, Slovenci su skoro 15 minuta bili bez gola, ali se  nisu predavali.S edam minuta prije Srbija je imala +3.

 

Šešum je na 30:28 zaradio dvije minute isključenja i tu  su kola Srbije krenula nizbrdo. Prost je počeo braniti, Sloveni su počeli zabijati i velikom serijom 6:0 riješiti pitanje pobjednika. Slovenija je slavila 33:31, Gajić je u pobjedu ugradio sedam golova, Luka Zvižej i Borut Mačkovšek su postigli po jedan manje. Kod selekcije Srbije, istakli su se Vujin sa sedam te Nenadić i Prodanović sa po pet golova.

 

I Poljaci su imali svoju seriju protiv Koreje, seriju koja je također prelomila utakmicu. U posljednjih devet minuta Poljaci su napravili 9:0. Korejanci su također imali svoju, za dva gola manju, dovoljno da Poljaci nisu mirni.

Ipak mini serijom od 3:0 utakmicu su prelomili, Jurecki je sa dva gola odveo svoju selekciju na 28:23. Poljaci su sa 5:2 priveli utakmicu kraju, na krilima Bartosza Jureckog i njegovih 10 golova, dok je Wichary sakupio 14 odbrana. Ciyoel Yoon je bio odličan sa 12 golova, pratili su ga jednim dijelom Jeong Yi i Lee HO sa po šest pogodaka.

 

Bjelorusi su svoje mjesto u osmini finala osigurali pobjedom nad slabom Saudijskom Arabijom 33:15. Sve je bilo gotovo nakon prvog dijela koje je pripalio Bjelorusima 18:5.Shylovich je bio najbolji kod Bjelorusije sa šest golova, Charapenka na golu odličan sa 16 odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti