Slovenija tijesno slavila protiv Mađarske

SP za mlade rukometaše, grupa C, 1. kolo

Slovenija tijesno slavila protiv Mađarske

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Rukometaši Slovenije savladali su Mađarsku u veoma tijesnoj završnici u drugom susretu prvog kola grupe C SP-a za rukometaše do 21 godine.

Nakon što je Argentina deklasirala Kongo, drugi susret u grupi C, u kojoj nastupa i bh. reprezentacija (večeras protiv Južne Koreje od 21 sat), Slovenija je savladala Mađarsku sa 33:32.

Slovenski rukometaši su bili favoriti u ovom meču, no stvari nisu izgledale najbolje po njih nakon prvih pola sata igre. Mađarska je vodila sa 19:14.

Imali su Mađari u završnici vodstvo 32:31, ali Slovenci se provlače kroz iglene uši i upisuju prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

Bosna i Hercegovina od 21 sat igra s Južnom Korejom, te se nadamo da ćemo i mi pobjedom krenuti u turnir kojem smo domaćini.

SP za za rukometaše do 21 godine, grupa C, 1. kolo:
Kongo - Argentina 25:35
Slovenija - Mađarska 33:32
BiH - Južna Koreja

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.