Slovenski mediji: Željezničar ima bogatu povijest

"Žrijeb nije tako povoljan za Maribor"

Slovenski mediji: Željezničar ima bogatu povijest

Edmir Škorić

Nogometaši bh. prvaka, Željezničara, svoju evropsku avanturu započinju protiv slovenskog Maribora u 2. pretkolu Lige prvaka.

Žrijeb u švicarskom Nyonu bio je vrlo povoljan za izabranike Amara Osima, jer su na kraju za protivnika dobili momčad Maribora, izbjegnuvši tako BATE Borisov, Debrecen, Basel, Žilinu...

 

Slovenski mediji smatraju baš kao i mediji u BiH: Maribor ima šanse za prolaz, ali bit će neizvjesno. 

 

"Žrijeb za razliku od prošle sezone, kada je Maribor za protivnika dobio prvaka Luksemburga, nije tako povoljan, jer će se sastati sa Željezničarom, prvakom Bosne i Hercegovine", navodi novinar portala Siol.net.

 

Slovenskom prvaku želja je doći barem do trećeg pretkola i osigurati što više evropskih utakmica u ovoj sezoni.

 

Dalje Slovenci navode kako "Plave vodi Amar Osim, sin legendarnog Ivice Osima, koji je 1984. umalo osvojio Evropu".

 

"Slavni sarajevski klub nosi važnu ulogu u povijesti jugoslovenskog nogometa. Željezničar stanuje na poznatoj Grbavici, jednom od prvih nogometnih objekata na području bivše Jugoslavije.  Povijest Željezničara je bogata. Haris Škoro, Radmil Mihajlović, Mehmed Baždarević i društvo su bili samo nekoliko minuta od finala Kupa UEFA u Madridu, ali u tome ih je samo dvije minute prije kraja zaustavio mađarski Videoton", pišu Slovenci, koji su, očito, dobro upoznati sa ekipom s Grbavice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Zajko Zeba dobro je poznat Slovencima, jer je prije odlaska u Rusiju igrao u Mariboru. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.