Službeno: Alen Halilović pet godina u Barceloni

Barcelona i Dinamo potvrdili transfer

Službeno: Alen Halilović pet godina u Barceloni

Dinamo i Barcelona službeno su objavili da je Alen Halilović novi igrač katalonskog kluba s kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

"Počašćen sam što ću nositi dres Barcelone. Hvala Dinamu, mojoj prvoj ljubavi. No, prije odlaska u Barcu, želim dvostruku krunu", rekao je Alen Halilović hrvatskim medijima.

"Barcelona je nešto posebno. Za taj klub navijam od kada sam počeo trenirati nogomet. Ne znam što bih rekao", istakao je mladi Halilović.

Barcelona jena svojoj službenoj stranici potvrdila da je potpisan petogodišnji ugovor vrijedan 2,2 miliona eura plus dodatni bonusi koji će zavisiti od Halilovićevih nastupa. Halilović će početi u B timu Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ponosni smo što smo napravili ovako velik posao za Dinamo, ali i za hrvatski nogomet. Barcelona je godinama pratila Alena i njegov razvoj. Odlično je što će on ostati s nama do kraja sezone", rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

Alen Halilović je rođen 18. juna 1996. godine u Dubrovniku. Prošao je sve kategorije zagrebačkog kluba, a protiv Slaven Belupa u sezoni 2012/2013 sa samo 16 godina 112 dana postao je najmlađi strijelac u historiji hrvatske lige.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.