Službeno: Barcelona dovela golmana iz Crne Gore

Carević potpisao za Barcu

Službeno: Barcelona dovela golmana iz Crne Gore

E. Čaušević

Golman mlade reprezentacije Crne Gore, Lazar Carević, na iznenađenje mnogih svoju karijeru će nastaviti u Barceloni.

Carević je u Barcelonu stigao iz ekipe Grblja, a poznato je da je u prošlosti bio na probama u Ajaxu i Bayernu. Prije nekoliko godina Pep Guardiola ga je pozvao na probu u Minhen, ali crnogorski golman nije uspio da dogovori ostanak u redovima prvaka Njemačke.

Međutim, na iznenađenje mnogig Carević će svoju karijeru nastaviti u dresu Barcelone. Crnogorac je danas s katalonskim klubom potpisao višegodišnji ugovor, te će se prodružiti ekipi na pripremama na narednu sezonu.

Naravno, ovaj 18-godišnji golman mlade reprezentacije Crne Gore će prvo braniti za juniorski tim Barcelone, te za Barcu B. Ipak, ima veliku šansu da se dokaže, te da jednog dana debituje za prvi tim katalonskog giganta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi