Službeno: Borussija M'gladbach dovela Xhaku

Mladi veznjak prelazi u Bundesligu

Službeno: Borussija M'gladbach dovela Xhaku

Budući da će iduće sezone igrati Ligu prvaka, Borussija Monchengladbach je odučila pojačati svoj vezni red mladim igračem Basela, Granitom Xhakom.

Devetnaestogodišnji Xhaka je u zadnje vrijeme dosta povezivan sa Monchengladbachom, te se očekivalo da će preći u redove njemačke ekipe.

 

"Za Xhaku smo se nadmetali sa mnogo velikih evropskih klubova i zaista samo presretni što smo ga doveli", rekao je sportski direktor Borussije Max Eberl.

 

"Presretan sam što sam ovdje. Donijeti odluku i nije bilo toliko teško. U startu je Borussija bila moj prvi izbor. Zaista su fantastičan klub", kazao je Xhaka koji će u novom klubu nositi dres sa brojem 34.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Iako nisu objavljeni detalji ugovora, procjenjuje se da je Borussija Monchengladbach za ovaj transfer izdvojila oko 8.5 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.