Službeno: Debuchy iz Lillea u Newcastle

Francuz novi igrač Svraka

Službeno: Debuchy iz Lillea u Newcastle

Edmir Škorić

Engleski nogometni klub Newcastle kompletirao je potpisivanje Mathieua Debuchyja iz Lillea.

Dvadesetsedmogodišnji Francuz je potpisao ugovor na pet i pol godina sa Svrakama, ali nije poznato koliko je njegovom prodajom zaradio Lille.

 

Debuchy je desni bek, a za Lille je tokom 10 godina odigrao više od 230 utakmica. Posljednjih nekoliko sezona je jedan od bitnijih Lilleovih igrača, a nstupao je i za francusku reprezentaciju.

 

U Newcastleu će nositi broj 26, a za njegovu adaptaciju na novu sredinu pobrinut će se njegov sunarodnjak i prijatelj Yohan Cabaye.

 

"Velika je stvar postati igrač Newcastlea. Nakon sjajnih godina u Lilleu, osjećao sam se spremnim za novi izazov. Ne mogu dočekati da zaigram za tako veliki klub u najboljoj ligi na svijetu", rekao je Debuchy, dodavši:

 

"Nada se da ću donijeti svježinu momčadi i pomoći da dođe do najbolje moguće pozicije na tabeli. Dat ću sve od sebe za ovaj klub."

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Oduševljeni smo da smo napokon osigurali Mathieuov potpis. Nije tajna da smo ga pratili neko vrijeme. Siguran sam da će on brzo postati miljenik navijača. Kvalitetan je igrač, sjajnog karaktera i velikog iskustva. Nismo pogriješili s njegovim dovođenjem - siguran sam", rekao je Newcastleov menadžer Alan Pardew.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.